Wat te doen in Rome?

Wanneer jij voor het eerst naar een stad gaat, weet jij ongetwijfeld niet wat je er allemaal kunt doen. Ook bij bekende steden als Rome is dit ongetwijfeld het geval. Je kent natuurlijk wel enkele bekende bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en de Trevifontein. Dit is echter lang niet het enige wat Rome te bieden heeft. Ben jij benieuwd wat er te doen is in Rome? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik geef jou namelijk de nodige informatie over de dingen die jij allemaal kunt doen in de hoofdstad van Italië. Na het lezen van deze tekst weet jij dan ook precies wat er te doen is in Rome!

De populairste bezienswaardigheden

Vraag een willekeurig persoon eens wat er te doen is in Rome en je krijgt ongetwijfeld het antwoord: genoeg. Niet gek ook, want Rome is een grote stad met een ontzettend rijke historie. Ten tijde van de Romeinen was Rome namelijk één van de grootste en belangrijkste steden in het huidige Europa. In deze periode is onder meer het Colosseum gebouwd. Dit vind ik echt verreweg de beste bezienswaardigheid in deze stad. Met name ook omdat het bouwwerk historie ademt. Dit geldt overigens ook voor het Roman Forum en Palatine Hill. Ook hier kan ik iedere keer weer ontzettend van genieten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze andere bezienswaardigheden in deze fantastische stad en moet je zeker ook het Vaticaanstad bezoeken.

Stedentrip naar Rome? Dit moet je weten!

De meeste mensen die Rome bezoeken, doen dit middels een stedentrip. Bij een stedentrip in Rome is jouw verblijf doorgaans beperkt tot een paar dagen. Het is dan ook handig wanneer je weet wat er te doen is in Rome. Je wilt immers zoveel mogelijk zien. In dat geval doe jij er goed aan alvast tickets te kopen voor de bezienswaardigheden die jij wilt bezoeken. Wanneer jij over dergelijke tickets beschikt, mag je de wachtrijen namelijk passeren. Dit raad ik je zeker aan voor het Colosseum. Wanneer je pech hebt, sta je – net als ik – twee uur in de rij voordat je eindelijk in het amfitheater bent. Tijdens een stedentrip naar Rome verlies jij zo dus kostbare tijd. Je kunt die twee uur immers prima gebruiken om de andere bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Koop je vooraf je Colosseum tickets online, dan heb je direct toegang zonder wachten in de lange rij voor de kassa.

Maak een tour door de stad

Bang dat jij te weinig tijd hebt om alles te zien wat Rome te bieden heeft? Dan raad ik je zeker aan een tour te volgen. Dankzij deze tour kom je namelijk op alle mooie plekjes van de Italiaanse hoofdstad. De beste manier om zo’n tour te maken is met een hop on hop off bus. Deze bus rijdt door de hele stad. Jij kunt in- en uitstappen bij verschillende haltes. Ben je uitgestapt bij een bepaalde halte? Dan kun je de bezienswaardigheid in de buurt bekijken. Heb je genoeg gezien? Wacht dan gewoon bij de halte tot er een bus passeert en je wordt naar de volgende attractie in de stad gebracht.

Ga op zoek naar informatie over Rome

Zoals ik al zei, heeft Rome een rijke historie. Hier kom jij ongetwijfeld achter wanneer jij rondgeleid wordt door de stad. Een gids vertelt jou in dat geval alles wat je moet weten over de stad en haar geschiedenis. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dit kost je ook veel tijd. Ik raad je dan ook aan om voor vertrek al op zoek te gaan naar de nodige informatie over Rome. Je bent in dat geval al op de hoogte. Informatie over Rome vind je tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig op het internet. Daarnaast kun je natuurlijk ook een reisgids of informatieboekje kopen. Zodoende weet jij precies wat er te doen is in Rome!

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂