Top 10 tips wanneer jij het Colosseum bezoekt!

Veel mensen gaan zonder enige voorkennis het Colosseum in Rome bezoeken. Zij hebben geen verwachtingen en zien ter plekke wel wat er mogelijk is. Verstandig? Nee, niet als je het mij vraagt tenminste. Uit ervaring weet ik namelijk dat je dan een aantal mooie dingen mist. Colosseum bezoeken tips zijn dan ook altijd welkom. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geef ik jou namelijk de top 10 voor wat betreft Colosseum bezoeken tips!

1) Ga zo vroeg mogelijk

Eén van de beste Colosseum bezoeken tips die ik je kan geven is om er zo vroeg mogelijk heen te gaan. Kijk voor bezoek altijd even hoe laat de bezienswaardigheid opent en zorg dat je er voor de opening al staat. Het is dan meestal nog lekker rustig.

2) Ga niet in vakanties

In de vakanties is het vaak druk bij het Colosseum. Ik raad je dan ook af om er in de vakantieperiodes heen te gaan. Ook in weekenden en op vrije dagen is het er vaak een drukte van belang. Kies je moment dus zorgvuldig. Vergeet niet te kijken of het Colosseum geopend is op de dag dat jij de bezienswaardigheid wilt bezoeken.

3) Koop tickets online

Ter plekke een ticket kopen behoort niet tot mijn beste Colosseum bezoeken tips. Je betaalt dan vaak veel te veel. Ik adviseer je dan ook voor vertrek al een ticket via het internet te kopen. Dit kan via verschillende websites.

4) Vergelijk de prijzen van Colosseum tickets

Wanneer jij colosseum tickets via het internet koopt, valt het je ongetwijfeld op dat de prijzen voor de tickets behoorlijk van elkaar verschillen. Maak dan ook altijd een vergelijking. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar kijk ook wat je allemaal mag en kan met het ticket.

5) Kies de juiste tickets

Er zijn talloze tickets te koop die jou toegang geven tot het Colosseum. Niet iedere ticket geeft jou echter dezelfde rechten. Zo mag je met het ene kaartje bijvoorbeeld alleen het Colosseum zelf betreden. Met andere tickets mag je echter ook in de verborgen ruimtes onder de bezienswaardigheid. Kies dus de tickets waarmee jij jouw wensen in het Colosseum kunt vervullen.

6) Maak een rondleiding

Een rondleiding maken mag zeker niet ontbreken in de top 10 beste Colosseum bezoeken tips. Een gids laat jou namelijk alle plekjes zien en vertelt er ook nog eens van alles bij. Dit maakt het Colosseum bezoeken een heel stuk leuker.

7) Lees je in

Ga jij zonder gids het Colosseum bezoeken? Dan adviseer ik je jezelf goed in te lezen van tevoren. In dat geval weet je namelijk wat er allemaal te zien is. En daarnaast ben je zo op de hoogte van de historie van het Colosseum.

8) Maak foto’s

Een bezoek aan het Colosseum is natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Vergeet dan ook niet om foto’s te maken wanneer jij een bezoek brengt aan deze bezienswaardigheid. Deze foto’s kun jij bij terugkomst aan iedereen laten zien en bovendien houd je er leuke herinneringen aan over.

9) Bezoek ook het Forum Romanum

Vlakbij het Colosseum vind je het Forum Romanum. Wanneer je van plan bent het Colosseum te bezoeken, beveel ik je ook zeker aan om naar het Forum Romanum te gaan. Dit was in de oudheid namelijk het centrum van Rome.

10) Koop combitickets

Wil jij zowel het Colosseum als het Forum Romanum bezoeken? Koop dan vooral combitickets. Hiermee kun jij bij beide bezienswaardigheden naar binnen. Voordeel is dat je vaak bij geen één van de twee attracties in de rij hoeft te staan. Bovendien scheelt zo’n combiticket je gewoon heel erg veel geld.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂