Colosseum tickets kopen? Vergelijk altijd de prijs!

Om het Colosseum in Rome te bezoeken, moet jij over tickets beschikken. Deze kun je ter plekke aanschaffen. De prijs voor de tickets ligt dan alleen vele malen hoger dan wanneer je ze via het internet koopt. Ik raad je dan ook zeker aan om entreebewijzen voor het Colosseum al ruim voor vertrek online aan te schaffen. Er zijn steeds meer mensen die dit doen, maar toch betalen de meeste mensen onnodig veel. Hoe dit komt? Omdat tickets voor het Colosseum vaak bij de eerste de beste aanbieder gekocht worden. Niet verstandig natuurlijk. Mijn advies is dan ook om altijd verschillende aanbieders te vergelijken voordat jij overgaat tot Colosseum tickets kopen.

ACTUEEL: Covid-19 Safe het Colosseum bezoeken

COVID-19 SAFE! Het bezoeken van het Colosseum is corona veilig gemaakt door onder andere de volgende maatregelen die zijn getroffen:

  • Het aantal bezoekers zijn teruggeschroefd zodat u onbezorgd en op gepaste afstand het Colosseum kan bezoeken.
  • Tickets online kopen, garandeert dat u toegang krijg tot het Colosseum en dat je de lange wachtrijen overslaat.
  • Er zijn tal van plekken waar uw handen kunt reinigen in het Colosseum.

Let op! Het kan verplicht zijn om mondmaskers te dragen, neem er altijd één mee.

Voordelen van online Colosseum tickets kopen

Zoals ik al aangaf zijn er steeds meer mensen die online Colosseum tickets kopen. Toch zie ik telkens weer ellenlange rijen met toeristen voor het amfitheater staan. Dit zijn allemaal mensen die nog geen kaartje hebben gekocht. Hoe ik dit weet? Omdat je met een ticket voor deze bezienswaardigheid niet hoeft plaats te nemen in de rij. Althans, niet wanneer jij een ticket hebt aangeschaft om de wachtrij over te slaan. Dit kost je weliswaar wat meer geld dan een gewoon ticket, maar je wint er heel wat tijd mee. Je hoeft zo immers niet uren in de rij te staan voordat je eindelijk binnen bent bij het Colosseum. Ook deze kaartjes voor het Colosseum koop jij overigens gewoon via het internet. De meeste aanbieders bieden verschillende opties aan, waardoor jij makkelijk het gewenste ticket kunt kopen.

Waar schaf je kaartjes voor het Colosseum aan?

Ben jij nog niet eerder in Rome geweest? Dan weet je vast ook niet waar jij terecht kunt voor Colosseum tickets kopen. Daarnaast ben je vast en zeker benieuwd wat deze tickets jou kosten. Dat hangt ten eerste af van de aanbieder waarbij jij de kaartjes voor het Colosseum koopt. Daarnaast is ook het soort ticket dat jij aanschaft natuurlijk van invloed op de prijs. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier betaal jij nooit te veel voor een entreebewijs voor het Colosseum. Ik heb hieronder alvast een aantal aanbieders, inclusief de prijs voor de verschillende tickets, voor jou op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

– Tiqets.com

Bij Tiqets.com zijn de toegangskaarten voor het Colosseum verkrijgbaar vanaf 30 euro. Indien jij het ticket hier koopt, krijg je overigens niet alleen toegang tot het amfitheater. Je mag namelijk ook het veld van de arena betreden en je mag een kijkje nemen in het Roman Forum. Ook mag je met dit ticket de wachtrij overslaan, waardoor jij binnen de kortste keren binnen bent.

– Ticketbar.eu

Ticketbar.eu biedt jou drie verschillende opties om jouw tickets voor het Colosseum aan te schaffen. Ten eerste kun jij hier kaarten kopen om de wachtrij over te slaan. Dit ticket is te koop vanaf 25 euro. Wil jij ook nog een kijkje nemen in het Roman Forum en Palatine Hill? Dan betaal je minimaal 46 euro voor een kaartje. Hier zit overigens een gids bij in, dus je wordt ook nog eens rondgeleid. Het is zelfs mogelijk om een privétour te krijgen door deze bezienswaardigheid. Naast het veld van de arena, Roman Forum en Palatine Hill mag je dan ook een kijkje nemen in het ondergrondse stelsel. Dit ticket is verkrijgbaar vanaf 87 euro.

– Viator.com

Op de site van Viator.com tref je ‘slechts’ één optie aan om toegang te krijgen tot het Colosseum. Een kaartje is verkrijgbaar vanaf 60 euro. Met dit ticket mag jij ten eerste de wachtrij overslaan. Je staat dus snel binnen. Bovendien leidt een gids jou rond door dit eeuwenoude amfitheater. Ook mag je nog een kijkje nemen bij het Roman Forum. Is dit nog niet genoeg? Dan kun jij je ticket upgraden, zodat je ook een kijkje mag nemen op de arenavloer en in het ondergrondse stelsel van het Colosseum.

– Getyourguide.com

Ook bij Getyouguide.com boek jij een Rome ticket voor het Colosseum. Er worden hier drie verschillende soorten tickets aangeboden. Het goedkoopste pakket is verkrijgbaar vanaf 23.80 euro en bestaat uit toegang tot het Colosseum, het Roman Forum en Palatine Hill. Ook kun jij kiezen voor het pakket ‘Colosseum & Oude Rome’. Deze tickets zijn verkrijgbaar vanaf 38,40 euro. Grote voordeel: je hoeft niet plaats te nemen in de wachtrij. Wil jij ook nog een gids mee krijgen? Kies van voor het Rome ticket ‘Zonder wachtrij: rondleiding Colosseum, Roman Forum & oude Rome’. Voor dit ticket betaal jij minimaal 50,40 euro.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂