Plan je bezoek aan het Colosseum zorgvuldig

Wanneer jij in Rome bent, wil je ongetwijfeld het Colosseum bezoeken. Uit ervaring weet ik dat de meeste mensen gewoon op de dag zelf besluiten om naar deze bezienswaardigheid toe te gaan. Verstandig? Wat mij betreft niet. De kans is namelijk groot dat je dan minimaal een uur in de rij moet staan. Tijdens mijn eerste bezoek aan dit amfitheater was dit ook het geval. Toen heb ik zelfs twee uur moeten wachten voordat ik eindelijk naar binnen kon. Doordat je veel tijd kwijt bent aan het wachten, heb je minder tijd over voor andere dingen. Ik heb al meerdere mensen gehoord die hierdoor niet alles konden zien wat zij op de planning hadden staan. Daarom adviseer ik je jouw bezoek aan Rome zorgvuldig te plannen. In deze tekst help ik je daar een handje bij.

Tips voor een stedentrip in Rome

Maak jij een stedentrip naar Rome? Dan verblijf je er waarschijnlijk maar een paar dagen. Ik weet hoe lastig het dan kan zijn om alle bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Daarom kun jij vast wat tips voor jouw stedentrip in Rome gebruiken. Ten eerste is het ook voor een stedentrip belangrijk om een planning te maken. Maak een lijstje met welke bezienswaardigheden jij absoluut wilt bezoeken. Trek overal voldoende tijd voor uit. De meeste mensen gaan hierbij in de fout. Zo wordt er voor het Colosseum bezoeken bijvoorbeeld vaak veel te weinig tijd uitgetrokken. Niet handig, want je bent hier zo een paar uur aan kwijt. Zeker wanneer jij niet op voorhand al een ticket hebt gekocht. Daarom raad ik je aan om voor vertrek naar Rome al tickets voor het Colosseum te kopen. Op het internet heb je genoeg aanbieders waarbij jij alvast tickets voor het amfitheater kunt kopen. Ik zou zeggen: doe je voordeel met deze tips voor een stedentrip naar Rome. Je hebt er ongetwijfeld profijt van!

Tickets op het internet kopen

Wil jij het Colosseum bezoeken? Reken er dan goed op dat je niet de enige bent die dit op de planning heeft staan. Vrijwel alle toeristen in Rome willen namelijk het Colosseum bezoeken. Niet gek ook, want dit is wat mij betreft de bekendste bezienswaardigheid van deze stad. Wil jij voorkomen dat je in een lange rij moet wachten? Koop dan je tickets al van tevoren. Niet alleen scheelt dit behoorlijk wat tijd, je bent ook nog eens veel minder geld kwijt. De tickets zijn aan de poort namelijk hartstikke duur. Bovendien heb jij via het internet de mogelijkheid om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zodoende heb jij dus zelf in de hand hoeveel jij kwijt bent aan het Colosseum bezoeken. Tip: hoe eerder jij de tickets boekt, hoe goedkoper ze zijn. Dit geld voor alle tickets voor bezienswaardigheden in Rome.

Duik in de informatie over Rome

Rome is een stad met een ontzettend rijke historie. Nu denk jij mogelijk al het nodige te weten over deze stad. Ben je er nog niet eerder geweest? Dan kan ik je garanderen dat jij nog niet de helft van de informatie over Rome weet. Zelf dacht ik de eerste keer ook het nodige te weten, maar dit bleek dus absoluut niet het geval. Wanneer jij je van tevoren verdiept in de informatie over Rome, kun jij ter plekke behoorlijk wat tijd besparen. Je hoeft immers niet meer overal een rondleiding met een gids te maken. Zodoende heb jij veel meer tijd over om de stad nog beter te verkennen.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂