Alle informatie omtrent de Colosseum openingstijden

Heb jij een tripje naar Rome geboekt? Dan staat het Colosseum ongetwijfeld op het lijstje met bezienswaardigheden die jij wilt bezoeken. Reken er alleen niet op dat jij de enige toerist bent die naar het eeuwenoude amfitheater gaat. Jaarlijks trekt deze bezienswaardigheid namelijk miljoenen bezoekers. Hierdoor kan de wachttijd behoorlijk lang oplopen, zeker wanneer jij niet van tevoren tickets koopt. Op deze manier kan er veel kostbare tijd verloren gaan. Daarom is het belangrijk om je bezoek aan het Colosseum te plannen. Voor het plannen van jouw bezoek aan deze bezienswaardigheid is het makkelijk om de openingstijden te weten. Wil jij hier zelf niet al te lang naar zoeken? Dan heb je geluk. In deze tekst ga ik namelijk in op de openingstijden van het Colosseum. Ook ga ik nog kort in op de tickets voor het bezoeken van deze bezienswaardigheid.

Wanneer is het Colosseum precies geopend?

Wil jij een bezoek brengen aan het Colosseum? Dan is het van belang om te weten dat de openingstijden van deze bezienswaardigheid wisselen door het jaar heen. De Colosseum openingstijden staan namelijk in verband met de zonsondergang. Hoe langer het licht blijft, des te langer is het Colosseum geopend. Met andere woorden: in de zomermaanden en het voorjaar is het amfitheater langer geopend dan in de herfst en de winter. Handig om te weten wanneer jij jouw bezoek aan deze bezienswaardigheid wilt plannen. Het Colosseum opent het hele jaar door, met enkele uitzonderingen, om 08.30 uur. Om het geheel enigszins overzichtelijk te houden, tref hieronder de Colosseum openingstijden aan.

– Van 2 januari tot en met 15 februari geopend tot 16.30 uur;
– Van 16 februari tot en met 15 maart geopend tot 17.00 uur;
– Van 16 maart tot en met de laatste zaterdag van maart geopend tot 17.30 uur;
– Van de laatste zondag in maart tot 31 augustus geopend tot 19.15 uur;

– Van 1 tot en met 30 september geopend tot 19.00 uur;
– Van 1 oktober tot de laatste zaterdag in oktober geopend tot 18.30 uur;
– Van de laatste zondag in oktober tot 31 december geopend tot 16.30 uur.

Enige uitzondering voor wat betreft de Colosseum openingstijden is 2 juni. Op deze dag opent het Colosseum niet al om 08.30 uur, maar pas om 13.30 uur. Gedurende deze dag staat heel Italië namelijk in het teken van de Festa del Repubblica. Op de overige dagen mag jij er gewoon vanuit gaan dat de Colosseum openingstijden hetzelfde zijn. Ga jij rond de kerstdagen of de jaarwisseling naar het Colosseum? Dan moet je weten dat de bezienswaardigheid 25 december en 1 januari gesloten is.

Colosseum: entree en toegang

Net zoals bij vrijwel alle bezienswaardigheden in Rome wordt ook bij het Colosseum entree geheven. De prijs voor Colosseum entree verschilt. Wanneer jij op het internet al kaarten voor toegang tot het Colosseum hebt gekocht, betaal je aanzienlijk minder dan bij de kassa. De Colosseum entree is te plekke namelijk ontzettend duur. Wil jij niet teveel kwijt zijn aan toegang tot het Colosseum? Dan adviseer ik je de tickets voor deze bezienswaardigheid alvast vooraf te bestellen. Dit scheelt je overigens niet alleen behoorlijk wat geld, maar je bent ook aanzienlijk minder tijd kwijt. Je mag de lange wachtrijen namelijk passeren, waardoor je het amfitheater direct kunt betreden.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂