Hoe krijg jij GRATIS toegang tot het Colosseum?

Zoals jij ongetwijfeld al wel weet, is het Colosseum een eeuwenoud bouwwerk. Doordat het nog in betrekkelijk goede staat is, mogen toeristen er naar binnen. Om dit ook in de toekomst mogelijk te houden, moet het Colosseum zo af en toe onderhouden worden. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. Het merendeel van dit geld wordt opgehaald door de vele toeristen die dagelijks naar de bezienswaardigheid trekken. Zij krijgen in ruil hiervoor toegang tot het Colosseum. De toegangsprijs ligt echter behoorlijk hoog. Wist je dat het mogelijk is om fors te besparen op de toegang tot het Colosseum? Het is mij zelfs wel eens gelukt om gratis naar binnen te gaan, maar dat is tegenwoordig helaas niet meer mogelijk. Ik vertel je hier precies wat nu de mogelijkheden zijn

Kaartjes aan de deur kopen

Er zijn genoeg toeristen die ter plekke kaartjes voor toegang tot het Colosseum kopen. Hierdoor staat er vaak een lange rij voor de kassa’s en de ingang. Zeker in de zomerperiodes en in de vakanties is het daardoor vaak een drukte van belang. Kijk niet raar op wanneer jij minimaal een uur in de rij staat voor jij eindelijk toegang tot het Colosseum hebt. Ik heb dit de eerste keer ook meegemaakt en dit frustreerde mij enorm. Bovendien schrok ik nogal van de prijzen die gevraagd werden voor betreden van de bezienswaardigheid. Ik raad je dan ook zeker niet aan om tickets voor het Colosseum aan de deur aan te schaffen.

Goedkope entree tot het Colosseum in Rome

Omdat ik bij mijn tweede bezoek aan het Colosseum niet nogmaals zo lang in de rij wilde staan en niet weer zoveel wilde betalen, ging ik op onderzoek uit. Al vrij snel ontdekte ik dat je tickets voor entree tot het Colosseum in Rome via het internet kunt kopen. Er zijn hier zelfs verschillende aanbieders waarbij jij terecht kunt. Ik raad het je af om de tickets direct bij de eerste de beste aanbieder te kopen. Waarom? Omdat de prijzen voor entree tot het Colosseum vaak verschillen. Vergelijk daarom verschillende partijen met elkaar. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook wat je allemaal kan en mag met het ticket. Zo heb je met bepaalde tickets toegang tot alle ruimtes in en onder het Colosseum, terwijl je met andere kaartjes niet verder mag dan alleen de attractie zelf. Jammer, want zeker de verborgen ruimtes zijn zeker het bezoeken waard!

Ga goed ingelicht op pad

Ga jij het Colosseum bezoeken? Lees je dan van tevoren alvast goed in. Nu weet ik dat de meeste mensen dit niet doen. Vaak is het een kwestie van tijdgebrek. Om toch alle informatie over het Colosseum tot je te krijgen, raad ik je aan een reisgids van de Italiaanse hoofdstad aan te schaffen. Hierin vind je zowel Colosseum als Rome informatie. En ik kan je vertellen dat je deze Colosseum Rome informatie prima kunt gebruiken. Heb zelf namelijk ook altijd een reisgids bij me wanneer ik de bezienswaardigheid bezoek. Dit maakt het een stuk makkelijker, zeker wanneer jij zonder gids het Colosseum bezoekt.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂