Hoe kom je bij het Colosseum in Rome?

Het Colosseum is absoluut de populairste bezienswaardigheid. Waarschijnlijk behoort dit eeuwenoude amfitheater zelfs tot de bekendste attracties ter wereld. Mensen uit alle windstreken komen dan ook naar Rome om het Colosseum te bekijken. Wil jij deze bezienswaardigheid ook bezoeken? Dan moet je dus eerst in de Italiaanse hoofdstad zien te geraken. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Zo kun jij per auto afreizen naar de stad. Uit ervaring kan ik je dan vertellen dat je lang onderweg bent. Ik geef dan ook de voorkeur aan het vliegtuig. In deze tekst ga ik in op een vlucht naar Rome en vertel ik nog een aantal andere handige dingen voor een bezoek aan het Colosseum.

Goedkope vlucht naar Rome

Met het vliegtuig sta jij binnen een paar uurtjes op de luchthaven in Rome. Nadeel is alleen dat een vlucht naar Rome betrekkelijk duur is. Ik ging er ook altijd klakkeloos vanuit dat dit duur was, maar inmiddels weet ik wel beter. Je kunt namelijk ook voor betrekkelijk weinig geld een vlucht naar Rome boeken. Je moet dan alleen wel weten waar je het moet zoeken. Op het internet vind je gelukkig heel wat goedkope vliegreizen naar Rome. Is een vlucht naar Rome jou alsnog te duur. Wacht dan gewoon met het boeken van een vliegreis tot vlak voor vertrek. De kans is groot dat je zo nog een last minute op de kop weet te tikken. De prijs van een vliegticket is dan een stuk lager. Ik raad je overigens wel aan niet te lang te wachten, want het kan ook zijn dat het vliegtuig ineens vol zit.

Wat is het adres van het Colosseum in Rome?

Heb jij voet aan de grond gezet in Rome? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat het adres van het Colosseum in Rome is. Ik wil je nog wel even meegeven dat het verstandig is eerst je bagage te droppen. Met koffers en tassen door het Colosseum slepen is geen pretje. Heb jij je ontdaan van jouw bagage? Dan kun je beginnen aan de tocht naar de bezienswaardigheid. Althans, wanneer je het adres van het Colosseum in Rome weet. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kaart of de navigatie op je telefoon. Je vindt het Colosseum aan de Piazza del Colosseo. In negen van de tien gevallen staat de bezienswaardigheid wel aangegeven op de kaart. Ben jij betrekkelijk ver verwijderd van deze toeristische trekpleister? Dan raad ik je aan om met het openbaar vervoer of een taxi naar het Colosseum te gaan. Lopend kan het namelijk behoorlijk ver zijn!

Rondleiding door het Colosseum

Het Colosseum kent de nodige gangenstelsels. Wanneer jij deze bezienswaardigheid bezoekt, is het wel leuk om er ook zoveel mogelijk van te zien. Een rondleiding door het Colosseum is dan ook zeker aan te raden. Waarom? Omdat je zo aan de hand van een gids door het amfitheater geloodst wordt. Hierdoor kom je op de mooiste plekjes van het Colosseum terecht. Ik adviseer je wel een rondleiding enige tijd van tevoren te boeken. De meeste toeristen gaan namelijk met een gids op pad in het Colosseum, waardoor rondleidingen door deze bezienswaardigheid eigenlijk altijd wel volgeboekt zijn. Reserveren voor zo’n rondleiding kan tegenwoordig betrekkelijk makkelijk via het internet. Boek vooral geen rondleiding bij het Colosseum zelf. Je betaalt dan onnodig veel en bovendien loop je de kans dat alles vol zit.

Milou ten Hoven

Ik ben al meerdere malen in Rome geweest, maar ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ieder jaar ga ik minimaal één week naar de Italiaanse hoofdstad. Ik ben dol op de cultuur, het eten en de fantastische bezienswaardigheden. Het Colosseum is wat mij betreft echt hét hoogtepunt van Rome. Wat een fantastisch bouwwerk is dit. Ik wil ervaringen met betrekking tot mijn bezoeken aan het Colosseum graag met je delen. Ook geef ik jou graag tips om een bezoek aan deze bezienswaardigheid leuker en makkelijker te maken. Daarom ben ik deze website gestart. Ik hoop dat jij er wat aan hebt!

Voordeligste Colosseum ticket kopen

Please follow & like us 🙂